top of page

FAALİYET ALANLARIMIZ / SAĞLIK HUKUKU

Sağlık Hukuku

Sağlık hukuku, sağlık hizmetlerinin düzenlenmesi, hastaların hakları, tıbbi uygulamaların yasal boyutları gibi konuları içerir. Sağlık sektöründe yaşanabilecek hukuki sorunların çözümü için önemlidir.

SGK Tarafından Karşılanmayan Akıllı İlaçların Temini

Akıllı ilaçlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmayan ve özellikle kanser gibi rahatsızlıkların tedavilerinde kullanılan ilaçlardır. Bu tür tedavilerin sağlanması ve finansmanı için gerekli hukuki süreçlerin takibi halinde, bir vatandaş için oldukça maliyetli olan ilaç bedelleri, tedavi boyunca SGK tarafından karşılanmakta ve maddi sıkıntılar sebebiyle hastaların tedavisinin yarım kalmasının önüne geçilmektedir.

SGK tarafından karşılanmayan akıllı ilaçlar nelerdir?

Keytruda, Herceptın, Opdiva vb. ilaçlar SGK tarafından karşılanmayan ve kanser hastalığının tedavisinde büyük öneme sahip ilaçlardır. 

Akıllı ilaç temini için hangi adımları izlemeliyim?

 Akıllı ilaç temini için öncelikle bir reçete almanız gereklidir. Ardından, doktorunuzdan almış olduğunuz ilaç kullanım heyet raporu, tavsiye yazısı ve yine doktorun tarafından temin edilen endikasyon dışı ilaç kullanımına ilişkin Sağlık Bakanlığı onay yazısından sonra ilgili evrakları avukatınıza iletebilir ve süreci başlatabilirsiniz.

Akıllı ilaçların temini için hangi belgeler gereklidir?

Akıllı ilaçların temini için tedaviyi öneren doktorunuz tarafından verilen ilaç reçetesi, ilaç kullanımına ilişkin heyet raporu, tavsiye yazısı ve endikasyon dışı ilaç kullanımına ilişkin Sağlık Bakanlığı onay yazısı başvurunuzun ve dava sürecinizin olumlu sonuçlanabilmesi için gerekli belgelerdir.

Şiddet Mağduru Sağlık Personellerinin Hakları ve Hukuki Süreçlerin Takibi

Sağlık sektöründe çalışan personelin şiddet olaylarına maruz kalması durumunda haklarının korunması ve hukuki süreçlerin takibi ile ilgilenir.

Sağlık personelinin şiddet mağduru olması durumunda ne yapmalı?

Şiddet mağduru olan sağlık personeli, olayı hemen üstleri veya güvenlik birimlerine bildirmelidir. Ayrıca, polise başvurarak suç duyurusunda bulunabilir.

Şiddet mağduru sağlık personelinin hukuki hakları nelerdir?

Şiddet mağduru sağlık personelinin hukuki hakları, suçluların cezalandırılması, tazminat talebi ve gerekli koruma önlemlerinin alınması gibi konuları kapsar.

Şiddet mağduru sağlık personeli hangi adımları atmalı?

Şiddet mağduru sağlık personeli, olayı belgelemeli, şahit ifadeleri toplamalı ve hukuki destek almalıdır. Ayrıca, gerekli mercilere suç duyurusunda bulunmalıdır.

Malpraktis (Hatalı Doktor Uygulaması Sebebiyle Tazminat) Davaları

Malpraktis davaları, tıbbi hatalar sonucu oluşan zararların tazmini için açılır. Hatalı tıbbi uygulamaların sonuçlarıyla ilgilenir.

Malpraktis nedir?

Malpraktis, bir doktorun profesyonel standartlara aykırı davranarak hastasına zarar vermesidir.

Malpraktis davası nasıl açılır?

Malpraktis davası, avukat aracılığıyla mahkemeye başvurularak açılır. Uzman bir tıp uzmanının raporu bu süreçte önemlidir.

Malpraktis davasında tazminat miktarı nasıl belirlenir?

Malpraktis davasında tazminat miktarı, oluşan zararın türüne, süresine ve hastanın durumuna göre belirlenir. Bu değerlendirme somut olayın şartları doğrultusunda mahkeme tarafından yapılmaktadır.

İlgili Yazılarımız

bottom of page