top of page

FAALİYET ALANLARIMIZ / TİCARET HUKUKU

Ticaret Hukuku

Ticaret Hukuku, ticari işlemleri ve ticaret ile ilgili hukuki konuları düzenleyen alandır. Sözleşmeler, ortaklık sözleşmeleri, haksız rekabet ve reklam hukuku gibi konular bu alanda ele alınır.

Ticari Şirketlere Hukuki Danışmanlık, Sözleşme Hazırlama ve İnceleme

Ticari şirketlerin kuruluşu, yönetimi, birleşme, bölünme gibi süreçlerin hukuki danışmanlığını içerir. Bunun yanı sıra şirketlerin ticari faaliyetleri kapsamında yapmış olduğu anlaşmalara ilişkin sözleşmelerin mevzuata uygun bir şekilde hazırlanması ve olası uyuşmazlıkların önüne geçilebilmesi adına sürecin bir avukat eşliğinde yürütülmesi önem arz etmektedir. Hukukumuzda birçok sözleşme şekil ya da ispat şartı bakımından farklı özelliklere sahiptir. Örneğin şekil bakımından belirli şartlar taşıması gereken bir sözleşmesinin adi yazılı şekilde yapılması hak kaybına yol açabilecektir. 

Bir ticari sözleşme nasıl hazırlanır?

Ticari sözleşme hazırlanırken tarafların hak ve yükümlülükleri net ve olası bir uyuşmazlıkta hak kaybına yol açmayacak şekilde hazırlanmalıdır.

Mevcut bir sözleşmeyi incelemek neden önemlidir?

Mevcut bir sözleşmenin hukuki açıdan incelenmesi, tarafların haklarını korumak ve olası anlaşmazlıkları önlemek için önemlidir.

Ortaklık Sözleşmeleri

Ortaklık sözleşmeleri, ticari ortakların hak ve yükümlülüklerini düzenler.

Bir ortaklık sözleşmesinde neler bulunmalıdır?

Ortaklık sözleşmesinde ortakların hakları, kar dağıtımı, ortaklığın sonlanması gibi konular detaylı bir şekilde belirtilmelidir.

Ortaklık sözleşmesi nasıl değiştirilir?

Ortaklık sözleşmesini değiştirmek için ortaklar arasında anlaşma sağlanmalı ve gerekli yasal süreçler takip edilmelidir.

Franchise Sözleşmeleri

Franchise sistemleri ve bu sistemlere dair hukuki düzenlemeler bu alana dahildir.

Franchise nedir?

Franchise, bir işletmenin marka adı ve iş modelini başka bir kişi veya firmaya belirli bir ücret karşılığında kullandırma hakkıdır.

Franchise sözleşmesi nasıl yapılır?

Franchise sözleşmesi, marka sahibi ve franchise alan kişi veya firma arasında; markanın ve sistemin ne şekilde kullanılacağı, franchise bedelleri ile diğer bedeller ayrıntılı bir şekilde belirlenerek yapılır.

Haksız Rekabetten Kaynaklanan Tazminat Davaları

Haksız rekabetin sebep olduğu zararların tazmini için açılan davaları kapsar. Bu alanda, ticaretin adil ve dürüst bir şekilde yapılmasının önemi vurgulanır. 

Reklam Cezaları ve Reklam Hukuku

Ticarette yapılan reklamların hukuki boyutları ve reklam cezaları bu alana dahildir. Ticari reklamların yasal düzenlemelere uygun olmasını sağlayan hukuki süreçleri kapsar. Reklamlarda tüketicileri yanıltıcı bilgiler vermemek, haksız rekabete yol açmamak gibi yasal kurallara uyulmalıdır.

Bir reklamın yasal olup olmadığını nasıl anlarım?

Bir reklamın yasal olup olmadığını değerlendirirken, tüketiciyi yanıltmamasına, haksız rekabet yaratmamasına dikkat etmelisiniz.

Haksız reklam durumunda ne yapabilirim?

Haksız reklam durumunda, ilgili mercilere başvurarak reklamın incelenmesini talep edebilirsiniz.

Reklam hukuku ihlali durumunda tazminat talep edebilir miyim?

Evet, reklam hukuku ihlali durumunda tazminat talep edebilirsiniz.

İlgili Yazılarımız

Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
bottom of page